Tjejmilen

Tjejmilen är ett av världens största tjejlopp. Det är ett härligt arrangemang som går av stapeln i början av hösten varje år. Vill du ha en rolig utmaning? Anmäl dig och några vänner och spring Tjejmilen i Stockholm.

Utmaning: Tjejmilen

Tjejmilen är ett lopp på 10 kilometer för tjejer. Det börjar på Gärdet, går över Djurgården, in i city och sedan tillbaka i mål på Gärdet. Det är en riktig tjejfest med musik och orkestrar längst med banan. För att delta i Tjejmilen behöver du bara kunna ta dig runt en mil: du kan gå, jogga, kombinerat gång och jogga, eller löpa det snabbaste du kan. När du anmäler dig ska du välja vilken grupp du ska starta med. De snabbaste startar i de första fyra grupperna. Sammanlagt finns det tolv grupper att välja mellan. Ju långsammare du tar dig runt banan, desto senare grupp ska du anmäla dig till. För allas skull ska du vara ärlig och inte anmäla dig till en för snabb grupp, så att du inte är i vägen för andra.

Tävlingsdagen

Dagen innan Tjejmilen går av stapeln kan du gå till ett mässtält och hämta ut din nummerskylt. Där får du också en goodie bag och möjlighet att köpa roliga löparprylar. På själva tävlingsdagen ska du komma till Gärdet i god tid. Det finns toaletter, men förbered dig på långa köer. När det är din löpgrupp som ska starta går du fram till startbanan. Du värmer upp tillsammans med de andra startande. Uppvärmningen leds av personliga tränare som står uppe på podium, väl synliga. Det brukar vara en mycket härlig och peppande känsla. Sedan går startskottet. Ett tips är att ta det lite lugnare i början, så kommer du njuta mer av din tävlingsresa. Längs med banan finns det stånd med både vatten och frukt. Väl i mål får du en medalj och ostkaka och kan känna dig mycket nöjd.

Previous article

Börja med löpning

Next article

Fotboll