Fotboll

Fotboll är världens mest populära sport. Över hela världen spelar både barn, tonåringar och vuxna fotboll. Det är också den största idrotten i Sverige.

Spela fotboll

Att spela fotboll handlar inte bara om att jaga en boll. Det handlar om att samarbeta med lagkamraterna, få utvecklas som person, träna och vinna tillsammans med andra. Att spela fotboll är också en underbart härlig känsla: dribbla förbi motståndarna, göra en snygg passning eller skjuta i mål. Det finns fotbollsklubbar över hela Sverige. Riktigt skickliga ungdomar kan även gå fotbollsgymnasium. Som vuxen kan du spela fotboll i ett korplag. Eller så köper du en boll och lirar med kompisarna.

Fotboll – världens största sport

Under fotbolls-VM stannar nästan omvärlden upp. Intresset är jättestort. Även i länder som Sverige, som inte är högt tippade att ta en medalj, så följs spelen av både media och tv-publiken. Det är också många som vill åka och se sitt nationslag eller favoritlag på plats. Fotboll handlar inte bara om sport, utan är också mycket business. Just nu glädjer sig många över att Zlatan åter ska spela i svenska landslaget. Nästa stora arrangemang är fotbolls-EM 2021 som kommer att spelas i tretton olika städer i Europa på grund av coronapandemin.

Previous article

Tjejmilen

Next article

Springa ett maraton utomlands