Göteborgsvarvet

Världens största halvmara arrangeras faktiskt i Sverige: Göteborgsvarvet. 21 härliga och utmanande kilometer i vår näst största stad.

Utmaning: Göteborgsvarvet

Gillar du att löpa? Eller så vill du ha en rejäl utmaning att träna till. Då är Göteborgsvarvet något att bita i. Det som skiljer Göteborgsvarvet mot Blodomloppet är att det kräver träning. Det är en mycket större utmaning att springa 21 kilometer, än att delta i ett lopp som Blodomloppet eller Tjejmilen där du både kan gå och springa. De flesta av oss klarar av att ta oss en mil utan problem. Samtidigt är 21 kilometer, ett halvt maraton, inte en lika stor utmaning som ett riktigt marathon. Många gånger kan du behöva kvala in för att ens kunna delta i ett maraton som Stockholm maraton på 42 kilometer. Det gör just Göteborgsvarvet till en sådan perfekt utmaning: du kan anmäla dig och ha en skön tävling att arbeta mot.

Börja träna i tid

Göteborgsvarvet är världens största halvmara med över 60 000 deltagare. Du är alltså inte ensam när du springer. Du behöver inte heller vara orolig för att komma sist. Men för att få en så skön och härlig löpresa som möjligt bör du börja träna i tid. Även om du anser dig vara i god kondition. Träna både på att springa långa sträckor och intervaller för att förbättra din kondition. Att anmäla sig tillsammans med en kompis eller som ett kompisgäng är ett smart sätt för att både börja träna i tid och för att loppet ska bli roligare att genomföra. Särskilt om du inte bor i Göteborg.

Var ute i god tid

Förutom att du bör börja träna i tid, bör du också boka hotell och resor i god tid, om du inte bor i Göteborg. Då över 60 000 personer deltar i loppet, så kommer många att resa till Göteborg under helgen. Stöttande makar, sambos, barn och vänner som tycker att det ska bli roligt att titta på loppet. Boka hotell i tid, så kan du bo centralt utan att det kostar dig skjortan. Om du inte tar bilen till Göteborg, är det smart att också boka tåg- eller flygbiljetter långt i förväg. Gör loppet till en minisemester med både god mat, dryck, sightseeing och så Göteborgsvarvet som kronan på verket.

Previous article

Springa ett maraton utomlands

Next article

Ridsport