Bästa hudvården för långdistanslöparen

När du löptränar är det även viktigt att ta hand om hyn. När du tränar och svettas utsöndrar kroppen slaggprodukter, vilket har en renande effekt. Det är dock viktigt att ta bort slaggprodukterna från huden för att undvika igentäppta porer. Även en återfuktande kräm och en bra spf är nödvändiga för löparen. Här kan du läsa mer om den bästa hudvården för långdistanslöpare.

Rengöring

Rengöringen är A och O för en frisk hud. Det gäller framför allt personer som tränar och svettas mycket. Träning kan göra underverk för huden eftersom svett innehåller naturliga bakteriedödande ämnen, exempelvis koksalt, som är bra för huden. Svetten hjälper till att rensa huden på smuts, olja och andra slaggprodukter som finns i porerna. Det är dock viktigt att använda en mild rengöring efter löpträningen för att ta bort slaggprodukterna som kommit upp till ytan. Hos Hudoteket kan du köpa rengöringar och andra hudvårdsprodukter från populära märken som Verso, Dermalogica och Clarins. Det är en av Sveriges ledande webbutiker för hudvård och du kan även få kostnadsfri konsultation för att hitta hudvårdsprodukter som passar just din hud. När det kommer till rengöringar finns det ett stort utbud av olika sorter, exempelvis olja, mousse och gel. Det finns också olika rengöringar för torr, fet, normal och känslig hud. Hos Hudoteket kan du få hjälp att ta reda på vilken hudtyp du har samt vilka produkter som passar din hud.

Återfuktande och reparerande kräm

När du tränar till ett maraton eller något annat lopp så är du förmodligen ute och löptränar i alla väder. Korta och långa löppass i sol, vind och kyla påfrestar huden. Därför är det viktigt att du använder bra hudvårdsprodukter som både återfuktar och reparerar huden. Vid löpträning på vintern är det många som upplever att deras hud är extra torr och stramar med hudsprickor, klåda och andra tecken på irritation. En återfuktande och reparerande kräm kan vara skön efter passen. Bra hudvård är även viktigt för att bygga upp en skyddande barriär mot kyla. En bra hudvårdsrutin för ansiktet såväl som händerna och resten av kroppen är nödvändigt under vinterhalvåret.

Hög solskyddsfaktor

Sist men inte minst är det viktigt att du skyddar huden mot solens skadliga UV-strålar genom att smörja in dig med hög solskyddsfaktor innan ett löppass eller ett lopp. UV-strålning ökar risken för hudcancer och därför ska du inte slarva med solskyddet. Smörj in dig minst 20 minuter innan du ger dig ut och använd gärna keps och skyddande kläder om bränner dig lätt.